Färskpotatissallad med mynta och varmrökt lax

Färskpotatissallad med mynta och varmrökt lax är perfekt bjudlunch. Receptet går utmärkt att dubblera.

Mattias Larsson
Färskpotatissallad med mynta och varmrökt lax
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis - kokt, kall
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl mynta - finstrimlad
  • 1 tsk salt
  • 4 salladslökar
  • 10 rädisor
  • 200 g gröna ärter - tinade

Tillbehör

  • 600 g varmrökt laxfilé

Gör så här

  1. Halvera potatisen och blanda med citronsaft, olja och mynta. Krydda med salt.

  2. Ansa och skiva salladslök och rädisor tunt.

  3. Lägg potatissalladen på ett fat och toppa med salladslök, rädisor och ärter. Servera med den varmrökta laxen.

Vad tyckte du om receptet?

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör: