Färskpotatissallad - enkelt recept
Recept på färskpotatissallad med äpple, lök, dill och krasse. Den här laktosfria salladen passar bra på buffé eftersom den är neutral i smakerna och passar såväl till fisk som till kyckling. Receptet kan göras med majonnäs för en krämigare variant.
Ingredienser
-
1 kg
färskpotatis
-
1
rödlök
-
1
äpple
- grönt, t ex granny smith
-
1 msk
citron
- pressad
-
1 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 knippa
dill
-
1 ask
smörgåskrasse
Dressing
-
1
vitlöksklyfta
-
2 msk
dijonsenap
-
2 msk
honung
-
2 msk
balsamvinäger
- vit
-
1,5 dl
rapsolja
Gör så här
-
Koka färskpotatisen och låt den svalna något.
-
Skala och hacka rödlöken. Kärna ur äpplet och skär det i skivor. Häll citronsaften över lök och äpple.
-
Skär potatisen i mindre bitar och blanda med lök och äpple.
-
Dressing: Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över potatisblandningen. Krydda med salt och peppar.
-
Hacka dillen och klipp krassen. Strö örterna över salladen.