Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök
I kyl: 1 timme
Aktiv tid c:a 25 minuter
Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök passar på buffébordet eller som en lite förrätt. Rökt böckling hittar du hos den lokala fiskhandlaren, eller i en välsorterad fiskdisk.
Ingredienser
-
1
gul lök
-
2 tsk
smör
-
4
böcklingar
-
1 dl
vispgrädde
- + 2 msk
-
1 dl
crème fraiche
-
2 msk
kaviar
- gärna Ejderns
-
1
gelatinblad
-
1 kruka
gräslök
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
vitpeppar
- nymald
-
500 g
färskpotatis
- kokt
Garnering
-
gräslök
- hackad
-
rödlök
Gör så här
-
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Låt svalna.
-
Rensa böcklingen noggrant från skinn och ben. Vispa 1 dl grädde lätt och tillsätt crème fraiche och kaviar. Finfördela böcklingköttet ner i gräddblandningen.
-
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
-
Finhacka gräslöken. Blanda ner den och löken i böcklingröran.
-
Ta upp gelatinbladet och smält i 2 msk grädde i en kastrull. Låt svalna något och rör ner i böcklingröran. Krydda med salt och peppar. Låt moussen stelna ca 1 timme i kyl innan den serveras.
-
Halvera färskpotatisen och skär av en tunn skiva i botten så att de står stabilt på fatet. Fördela böcklingmoussen på potatishalvorna och garnera med hackad gräslök och rödlök.