Färskpotatis med löktravsgremolata

Recept på färskpotatis med gremolata på löktrav. Så enkelt och så gott! Om man vill ha mer syra i rätten kan man pressa i lite citronsaft.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis - kokt
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk löktravsblad - hackade
  • 1 msk persilja - hackad
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera större potatisar och lägg dem i en skål. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda citronskal, vitlök, löktrav och persilja. Tillsätt oljan. Häll blandningen över potatisen. Krydda med flingsalt och peppar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!