Färskpotatis med kummintopping och karamelliserad rödlök

Den här rätten kan serveras såväl kall som ljummen. Vill du förbereda kan du koka potatisen i förväg, blanda den med olivoljan och förvara i plastburk i kylskåp. Ta ut den i god tid så att den inte är kylskåpskall vid serveringen.
Lisa Lemke
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar - små
  • 1 msk olivolja
  • 0,75 msk kummin - hel
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Karamelliserad rödlök

  • 0,5 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk rårössocker

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Vänd runt den med olja. Skär av en liten bit på varje potatis så att de står stadigt.

  2. Stöt kumminen i mortel. Blanda med crème fraiche och krydda med salt och peppar.

  3. Lök: Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält smöret. Bryn löken tills den är mjuk. Häll på vinäger och socker och låt all vätska koka in. Ta upp löken och låt kallna.

  4. Lägg en liten klick kummin-crème på varje potatis och toppa med karamelliserad rödlök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!