Färskpotatis med frön, örter och lagrad ost

Recept på färskpotatis med frön, örter och lagrad ost. De rostade fröna ger fin smak till potatissalladen.
Petra Lindstrand
Recept på färskpotatis med frön, örter och lagrad ost.
Recept på färskpotatis med frön, örter och lagrad ost. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kg färskpotatis

Fröblandning

  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 msk senapsfrön - gula
  • 1 tsk olivolja

Vinägrett

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk balsamvinäger - vit
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk senap - sötstark
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl olivolja

Garnering

  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka dill
  • 100 g västerbottensost

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i halvor. Fördela dem på ett fat.

  2. Fröblandning: Rosta fröna i olja i en stekpanna tills de fått lite färg. Häll fröna på hushållspapper.

  3. Vinägrett: Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop den med vinäger, senap, salt och peppar. Tillsätt oljan under vispning.

  4. Garnering: Grovhacka örterna. Hyvla osten i skivor.

  5. Ringla dressingen över potatisen. Strö på frön, örter och ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!