Färskostkräm med salladslök och basilika

Färskostkräm med salladslök och basilika görs av filmjölk men den kan ersättas med 350 g naturell färskost.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk basilika - finhackad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg ner det oöppnade ­filmjölkspaketet och låt sjuda ca 45 min. Lyft därefter upp paketet. Häll filmjölken i en silduk eller ett kaffefilter i ett durkslag. Låt stå i kylen ca 12 timmar att rinna av.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda samtliga ingredienser och låt färskosten stå och dra ca 30 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!