Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Färskostkräm med hjortron toppad med havrekaka

Recept på lättlagad dessert med färskost och hjortron. Kombinationen mörk rom och vanilj smakar ljuvligt till hjortron.
Färskostkräm med hjortron toppad med havrekaka
Färskostkräm med hjortron toppad med havrekaka
Färskostkräm med hjortron toppad med havrekaka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 150 g naturell färskost
  • 2 msk strösocker - + 3 msk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g hjortron
  • 0,5 dl mörk rom
  • 4 havrekakor - gärna med choklad

Gör så här

  1. Lättvispa grädden och blanda ner färskosten tillsammans med 2 msk socker och vaniljsocker.

  2. Blanda hjortronen med 3 msk socker och rom. Rör försiktigt tills sockret smält.  Varva färskostkräm och hjortron i portionsglas. Smula över kakorna.

Vad tyckte du om receptet?