Färskost med ägg

Recept på färskost med ägg. Röran kan göras redan dagen före brunchen.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 sats färskost - med yoghurt, se ­recept
  • 3 ägg
  • 1 kruka dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 200 g kallrökt lax - i tunna skivor
  • 2 gemsalladshuvuden

Tillbehör

  • scones - se recept

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud sedan äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem. Hacka dillen.

  2. Blanda ägghacket med dill, färskost, senap, socker, curry och salt.  Servera äggfyllningen med strimlad lax och sallad till de nybakade sconesen.

  3. Hemgjord färskost av yoghurt

  4. Till ca 5 dl:

  5. 1 liter mild naturell yoghurt

  6. 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och crème fraiche i en gryta. Värm under omrörning till 50°.

  2. Häll blandningen i två kaffefilter och låt rinna av ca 8 timmar.

  3. Fördela färskosten i två bunkar.

Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!