Färskost med ägg

Recept på färskost med ägg. Röran kan göras redan dagen före brunchen.

Färskost med ägg
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 sats färskost - med yoghurt, se ­recept
  • 3 ägg
  • 1 kruka dill
  • 2 msk dijonsenap
  • 1,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk curry
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 200 g kallrökt lax - i tunna skivor
  • 2 gemsalladshuvuden

Tillbehör

  • scones - se recept

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud sedan äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem. Hacka dillen.

  2. Blanda ägghacket med dill, färskost, senap, socker, curry och salt.  Servera äggfyllningen med strimlad lax och sallad till de nybakade sconesen.

  3. Hemgjord färskost av yoghurt

  4. Till ca 5 dl:

  5. 1 liter mild naturell yoghurt

  6. 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda yoghurt och crème fraiche i en gryta. Värm under omrörning till 50°.

  2. Häll blandningen i två kaffefilter och låt rinna av ca 8 timmar.

  3. Fördela färskosten i två bunkar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin