Färska vårrullar

Recept på färska vårrullar. Servera gärna med små dippskålar 
med japansk soja och sweet chilisås.

Färska vårrullar
Färska vårrullar Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 port glasnudlar
  • 250 g silkestofu - t ex Blue Dragon
  • 6 cm purjolök - av det vita
  • 1 dl mango - tärnad, färsk eller fryst
  • 1 röd chili
  • 3 msk hoisinsås
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 8 rispapper

Rättikssallad

  • 1 stor morot
  • 6 cm rättika
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten.

  2. Rättikssallad: Skala och strimla morot 
och rättika. Lägg dem i en skål. Blanda vinäger, salt och socker. Tillsätt blandningen till salladen och låt dra 5 min. Grovhacka 
koriandern. Tillsätt den och sesamfröna 
till salladen.

  3. Skär glasnudlarna rakt över, lägg i en skål.

  4. Skär tofun i stavar. Skölj purjolöken, skär av och strimla det vita på längden. Hacka mango-
köttet smått. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt allt till nudlarna. Smaka av med hoisinsås, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Doppa rispapperet hastigt i en skål med vatten så att det mjuknar. Lägg en klick fyllning på varje papper och rulla ihop till en fast rulle. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?