Färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål

Recept på färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål. Brysselkål med rökt lax och lite syrlig creme fraiche är en mycket lyckad kombination.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 purjolök - en bit (10 cm)
  • 50 g parmesan - färskriven
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 250 g brysselkål - tinad
  • 400 g tagliatelle - färsk med spenat
  • 300 g lax - kallrökt

Tillbehör

  • 1 tsk flingsalt
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Halvera brysselkålen. Strimla laxen. Fräs purjolök och brysselkål i en släpplätt- panna. Tillsätt rökt lax, lätt creme fraiche och parmesanost.

  3. Låt pastan rinna av och vänd ner i pannan. Garnera med dill och strö över flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!