Färsk ”katrinplommon- marmelad” med apelsin

Färsk ”katrinplommon- marmelad” med apelsin är ett superenkelt tillbehör. Bara att mixa i matberedaren. Fungerar med annan torkad frukt också.
Liselotte Forslin
Gott recept på katrinplommonsmarmelad.
Gott recept på katrinplommonsmarmelad. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 1 apelsin - gärna ekologisk
  • 100 g katrinplommon - mjuka
  • vatten - ev

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Mixa katrinplommonen med apelsinsaft och apelsinskal i matberedaren till en ”marmelad”.

  2. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!