Färsfräs med chili och koriander

Recept på köttfärs med chili och koriander bjuder på texmex mitt i veckan. Vill du ha ännu mera hetta kan fräset serveras med en het sås, till exempel sriracha eller tabasco.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 lökar - röda eller gula
  • 1 jalapeño - + 1
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp tacotubs - (135 g)
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g sallad

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur och strimla 1 chili.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Blanda i lök och chili och låt steka med ca 2 min. Smula i buljongtärningen och blanda i majsstärkelsen. Häll över 3 dl vatten och låt sjuda ca 5 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Kärna ur och finhacka 1 chili. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner chili och koriander i gräddfilen och krydda med 2 krm salt.

  4. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Fördela sallad och färs på tubsen. Ringla över såsen och toppa med resterande koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!