Färsfräs med chili och koriander

Recept på köttfärs med chili och koriander bjuder på texmex mitt i veckan. Vill du ha ännu mera hetta kan fräset serveras med en het sås, till exempel sriracha eller tabasco.

Färsfräs med chili och koriander
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 lökar - röda eller gula
  • 1 jalapeño - + 1
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 tsk spiskummin - mald
  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp tacotubs - (135 g)
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g sallad

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur och strimla 1 chili.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Blanda i lök och chili och låt steka med ca 2 min. Smula i buljongtärningen och blanda i majsstärkelsen. Häll över 3 dl vatten och låt sjuda ca 5 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Kärna ur och finhacka 1 chili. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner chili och koriander i gräddfilen och krydda med 2 krm salt.

  4. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Fördela sallad och färs på tubsen. Ringla över såsen och toppa med resterande koriander.

Vad tyckte du om receptet?