Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.
Charlotte Jenkinson
Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm
Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm Foto: Ulrika Pousette

Färsflarn

  • 50 g nötfärs
  • 3 dl vildrismix
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja

Salsa

  • 4 tomater
  • 0,5 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Avokadokräm

  • 2 avokador
  • 0,5 liten gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Salsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda tomater, lök, vitlök, olja, vinäger, salt och peppar.

  3. Kräm: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala lök och vitlök. Mixa avokado, lök, vitlök, vinäger, salt och peppar.

  4. Blanda färsen med spiskummin, salt och peppar. Dela färsen i fyra bitar. Kavla ut den mellan två ark bakplåtspapper till tunna kakor. Stek färskakorna i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär färsen i mindre bitar.

  5. Servera färsflarnen med ris, salsa och avokadokräm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!