Färsbullar i currysås med spenatsallad

Hett och lent på samma gång. Du kan själv styra hettan med mängden röd currypasta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 3 dl basmatiris
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt - + 1 krm + 2 krm
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 msk rapsolja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk röd currypasta
  • 100 g babyspenat
  • 150 g böngroddar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.

  3. Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja i en stekpanna ca 4 min. Tillsätt grädde och rör i currypastan. Låt puttra utan lock ca 8 min. Krydda med 1 krm salt.

  4. Blanda spenat och böngroddar och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Servera köttbullar och sås med ris och spenatsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!