Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

Rödbetorna trivs med tomaterna i den ljumma salladen med färsbiffar och ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk olivolja
  • 4 grillspett - små

Röra

  • 50 g kesella
  • 1 citron - rivet skal (rasp)
  • 0,5 krm salt

Rödbets- och tomatsallad

  • 4 rödbetor - kokta (ca 300 g)
  • 2 kvisttomater - (150 g)
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 msk rosmarinblad - färska
  • 1 vitlöksklyfta - skalad och skivad
  • 6 oliver - svarta
  • 1 msk balsamvinäger - eller rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Till servering

  • 200 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Forma färsen till avlånga biffar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek biffarna runt om på medelstark värme 5-8 minuter. Eller grilla dem. Stick i spetten.

  2. Blanda kesellan med citronrasp. Smaka av med salt.

  3. Skär rödbetorna och tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rosmarinbladen i oljan 1 minut. Tillsätt vitlöken, oliverna, rödbets- och tomatklyftorna. Fräs under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 1 minut. Ringla över vinägern, salta och peppra.

  4. Servera biffarna med en klick kesellaröra och rödbetorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!