Färsbiffar med bulgursallad


Den här bulgursalladen är både färgglad och nyttig. Använd gärna krossad fullkornsbulgur som är rik på fibrer och blir färdig på femton minuter. Har du bråttom, laga salladen med couscous.

Mitt Kök
Färsbiffar med bulgursallad

EVA HILDÉN SMITH

Biffar:

  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk persilja - hackad
  • 1 - 2 msk smör

Sallad

  • 500 g nötfärs - eller lammfärs

  • 4 port bulgur - eller couscous (3 dl okokt)
  • 1 gurka
  • 1 ask cocktailtomater - 250 g
  • 1 burk kidneybönor - 400 g
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost
  • 1 - 2 msk vinäger
  • 3 - 4 msk olivolja
  • 3 msk örter - hackade, som dill och/eller persilja

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Häll ut dem på ett fat och låt svalna. Rör om med en gaffel då och då.

  2. Skala gurkan och skär den i små tärningar. Skär tomaterna i små bitar. Häll av bönorna i ett durkslag, skölj under kallt vatten och låt rinna av. Skala och skär löken i ringar.

  3. Blanda färs, salt, peppar och persilja i en bunke. Forma färsen till små biffar. Stek biffarna i smöret, cirka 3 minuter på varje sida.

  4. Blanda bulgur, gurka, tomater och bönor, direkt på fatet. Smula över fetaosten. Toppa med lökringarna. Ringla över vinäger och olivolja. Strö över örterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök