Färsbiff med saltgurka

Färsbiff med saltgurka och en citronsås.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 saltgurkor
  • 1 kruka persilja
  • 450 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 citron
  • 1 kg potatisar - kokta och skalade
  • 2 dl matyoughurt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tärna gurkorna smått. Strimla persiljan.

  2. Blanda färs, 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar, gurka, ägg och hälften av persiljan. Forma till 12 biffar.

  3. Stek biffarna i 1/2 msk olja 2 min per sida. Efterstek under lock ca 3 min.

  4. Skrubba citronen i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa saften. Skär 
potatisen i bitar.

  5. Blanda yoghurt och citronsaft i en
stor skål. Pressa i vitlöksklyftan. Vänd 
ner potatisen. Krydda med 1 tsk salt och 
1 krm svartpeppar. Strö över citronskal och 
resten av persiljan. Servera med biffarna

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!