Färs- och parmesanbiffar med tomatsalsa

Servera gärna biffarna med råstekt bak- eller sötpotatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk parmesan - riven
  • 1 dl gräslök - finhackad
  • 1 - 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 0,75 tsk salt
  • 2 - 3 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tomater
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • potatis - råstekt

Gör så här

  1. Blanda samman färs, ägg, ost, gräslök (spara ca 1 msk till salsan), vitlök, salt och peppar till en färs. Rulla stora avlånga biffar.

  2. Hetta upp oljan och bryn biffarna runt om 3–5 min. Efterstek under lock på svag värme 5–10 min.

  3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med olivoljan och den sparade gräslöken. Krydda med salt och peppar. Servera med stekt potatis i skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!