Farinsockersill med tomat och dill

Recept på Farinsockersill med tomat och dill i en god kombination. Smaken påminner om klassikern kräftströmming.
Carina Wall

Farinsockersill med tomat och dill

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 0,75 dl farinsocker
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk dill - hackad

Garnering

  • rödlöksringar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Skala och skär rödlöken i strimlor.

  2. Blanda ättika och farinsocker i en bunke och rör tills sockret lösts upp. Tillsätt tomatpuré, olja, salt och peppar. Blanda ner dill, rödlöksstrimlor och sill i tomatsåsen.

  3. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!