Färgglad kycklinggryta

Snabb att laga och vacker att titta på är denna kycklinggryta. Variera grytan genom att använda säsongens frukter. Skulle det vara svårt att hitta mangobalsamvinäger kan den ersättas med 1/2 dl vanlig balsamvinäger som smaksatts med 2 msk mango chutney.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 nektariner - persikor eller plommon, mogna
  • 0,5 spansk peppar (chili) - röd eller torkade chiliflakes
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,75 dl mangobalsamvinäger
  • 2 msk honung - flytande
  • 0,5 msk kycklingfond - konc
  • 0,5 dl cashewnötter

Tillbehör

  • couscous
  • oliver
  • bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 3 cm stora bitar. Kärna ur och tärna frukten. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Bryn kycklingen på hög värme i olivolja. Salta och peppra. Sänk värmen och tillsätt chili, vinäger, honung och fond. Låt puttra utan lock 4–5 min tills kycklingen är genomstekt.

  3. Vänd ner frukten och cashewnötterna i pannan och låt allt bli genomvarmt. Servera med couscous blandad med oliver och strimlad bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!