Farfar Arnes sill

Lätt, enkel och väldigt god sill.
Mitt Kök
EVA HILDÉN SMITH
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - (1 burk Abba inläggningssill)
  • 2 - 3 röda lökar
  • 2 - 3 morötter
  • 1 knippa dill - (ska var ganska mycket)
  • 8 - 10 kryddpepparkorn - hela
  • 10 - 15 vitpepparkorn - hela

Lagen

  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Koka upp lagen och låt kallna.

  2. Krossa pepparkornen i mortel och blanda ner i lagen.

  3. Skär de hela filéerna på tvären i 1,5-2 cm breda gaffelbitar.

  4. Skiva rödlöken i tunna ringar. Skär tunna morotsslantar av morötterna. Klipp dillen.

  5. Varva sillfiléer, lökringar och morotsskivori en glasburk. Häll över lagen så det täcker.

  6. Lägg på lock och låt stå i kylen i cirka 3 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök