Fänkålssoppa med räkor

Recept på smakrik grönsakssoppa toppad med räkor. Fänkålssoppa med räkor smakar precis som en fisksoppa – men utan fisk.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd - (200 g)
  • 2 potatisar - (200 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl vatten
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 krm saffran
  • 2 krm salt
  • 0,25 krm cayennepeppar
  • 150 g räkor - skalade, i lake eller frysta

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkålen i bitar. Skala och skär potatis och vitlök i bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning och saffran. Koka upp och låt koka under lock ca 15 min.

  2. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och cayennepeppar. Servera soppan med räkor och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!