Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits

Fänkålssallad med solrosfrö och lakrits är en frisk sallad där den lakritssmakande fänkålen kryddas med en ­gnutta rålakrits. Recept av Årets Kock-vinnaren Thomas Sjögren.
Thomas Sjögren
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd - (à 200 g)
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 krm rålakritspulver*
  • 1 kruka körvel

Gör så här

  1. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Halvera citronen och pressa ut ca 1/2 dl saft. Blanda med olja.

  2. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tillsammans med saltet.

  3. Blanda fänkålen med citrondressingen. Toppa med solrosfrön, lakritspulver och plockad körvel.

Fler recept av Thomas Sjögren:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!