Fänkålssallad med dill och citron

Fänkålssallad med dill och citron passar perfekt till fisk och skaldjur.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd
  • 1 citron
  • 1 kruka dill
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Hyvla fänkålen tunt på man­dolin. Lägg i isat vatten ca 15 min.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Finhacka dillen.

  3. Blanda allt med olja, salt och svartpeppar. Lägg upp på fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!