Fänkålskryddade knäckerutor

Enkelt – få ingredienser, ingen jäsning och snabb tur i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 pkt jäst - (25 g)
  • 2,5 dl vatten - ljummet
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 påse fänkålsfrön - hela, stötta (12 g)
  • - 7 dl rågmjöl - fint

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, fänkålsfrön och mjöl. Arbeta till en smidig men fast deg, ca 5 min i maskin eller 8 min för hand.

  3. Dela degen i tre delar. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Skär i fyrkantiga bitar (ca 10 x 10 cm). Sporra eller nagga dem med en gaffel.

  4. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!