Fänkålsinlagd röding

Rödingen läggs i ättikslag två dygn före festen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rödingfilé - med skinn
  • 0,5 rödlök - skivad
  • 0,25 fänkål - skivad
  • 0,5 lime - skivad

Inläggningslag

  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön - krossade
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 2 dill - kvistar
  • 1 rosmarin - kvist
  • 0,5 msk salt

servering

  • rödlök
  • fänkål
  • lime
  • 1 knippa dillkvist

Gör så här

  1. Skär rödingfiléerna i jämnstora bitar. Lägg dem i en form med skinnsidan upp.

  2. Lägg skivad rödlök, fänkål och lime ovanpå.

  3. Koka upp ingredienserna till lagen och häll den het över rödingen.

  4. Låt det hela svalna. Täck formen och ställ den i kylskåpet 1–2 dygn. Lägg upp och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!