Familjepizza

Familjepizza bjuder på olika fyllningar. Här kan man antingen välja den bit av pizzan där man gillar fyllningen bäst eller också får man ta en liten bit av varje.

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg för pizza - men byt ut 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjö
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk oregano
  • 3 dl ost - riven (17 %)

Fyllning 1

  • 100 g skinka - rökt
  • 75 g champinjoner

Fyllning 2

  • 1 rödlök
  • 1 burk tonfisk - i vatten (200 g)
  • 3 msk kapris

Fyllning 3

  • 75 g fetaost
  • 1 paprika - grillad

Fyllning 4

  • 100 g kycklingbacon - (100 g)
  • 8 körsbärstomater

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 3 min. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt såsen koka under lock ca 15 min. Låt såsen kallna.

  2. Fyllning 1: Strimla skinkan. Ansa och skiva champinjonerna.

  3. Fyllning 2: Skala och skiva löken. Låt tonfisken rinna av.

  4. Fyllning 3: Smula fetosten. Strimla paprikan.

  5. Fyllning 4: Strimla kycklingbaconen. Halvera tomaterna.

  6. Sätt ugnen på 250°. Tryck eller kavla ut degen på en smord plåt så att degen täcker hela plåten. Bred på tomatsåsen. Lägg på de olika fyllningarna på varsin fjärdedel av pizzan. Strö över oregano och ost.

  7. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 20 min. Skär i bitar och servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!