Falukorvstortilla

Falukorvstortilla är festlig vardagsmat. Den syrade löken ger ett läckert crunch mot den mjuka couscousen. Fajitakryddmixen smaksätter både korv och tomatsås. Mixen innehåller lök, vitlök, svartpeppar, cayenne och lite curry.
Jennie Benjaminsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 gul lök - + 1
  • 2 msk vitvinsvinäger - + 1 tsk
  • 1 msk strösocker - + 1 tsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk fajitakryddmix - + 2 msk
  • 2 dl couscous
  • 400 g falukorv - (18% fett)
  • 1 romansallad
  • 4 tortillabröd - gärna med majs
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär 1 lök i ringar. Blanda löken med 1 dl vatten, 2 msk vinäger, 1 msk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skala och finhacka 1 lök och vitlöken. Fräs det i 1 tsk olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, 2 1/2 dl vatten, 2 msk fajitakryddmix och 1 tsk socker. Låt koka ihop ca 5 min.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner i tomatsåsen.

  4. Skär korven i strimlor. Krydda med 2 msk fajitakryddmix och stek den i en stekpanna med släpplättbeläggning ca 3 min.

  5. Bryt salladen i bitar. Servera korven i tortillabröd med tomatcouscous, sallad, syrad lök och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!