Falukorvsgryta med bulgursallad

En färgglad och snabblagad korvgryta med små söta tomater och strimlad salladslök. Populär hos både stora och små.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 4 salladslökar
  • 10 pärltomater - små (150 g)
  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk smör
  • 1 msk senap - söt, grovkornig
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 dl vatten
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 5 tomater - soltorkade
  • 2 salladslökar

Gör så här

  1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.

  2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan och krydda med salt och peppar.

  3. Tillaga bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Hacka tomaterna. Strimla salladslöken. Rör ner tomater och salladslök i bulguren. Servera bulgurn till korven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!