Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Falukorvsgryta med bulgursallad

En färgglad och snabblagad korvgryta med små söta tomater och strimlad salladslök. Populär hos både stora och små.

Ann-Sofie Dahl
Falukorvsgryta med bulgursallad
Falukorvsgryta med bulgursallad
Falukorvsgryta med bulgursallad
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 4 salladslökar
  • 10 pärltomater - små (150 g)
  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk smör
  • 1 msk senap - söt, grovkornig
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 dl vatten
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 5 tomater - soltorkade
  • 2 salladslökar

Gör så här

  1. Skär korv, salladslök och tomater i bitar och i halvor. Skala och hacka löken.

  2. Fräs korv och lök i smör 2–3 min. Tillsätt tomathalvor, senap, buljongtärning och vatten och låt koka ihop 2–3 min. Smaka av med timjan och krydda med salt och peppar.

  3. Tillaga bulgurn i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Hacka tomaterna. Strimla salladslöken. Rör ner tomater och salladslök i bulguren. Servera bulgurn till korven.

Vad tyckte du om receptet?