Falukorv med rotsaker och senapssås

Snabblagad rätt där både grönsaker och korv kokar i buljongen. En klick senapssås sätter pricken över i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 200 g kålrot
  • 250 g kålrabbi
  • 2 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 500 g falukorv
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 knippa mejram - färsk

Senapssås

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 tsk fransk senap
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem i 1/2 cm stora strimlor. Skär korven i bitar. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar. Tillsätt lagerblad och peppar.

  2. Lägg ner grönsakerna och låt koka 6-8 min. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 1-2 min. Strö på mejram.

  3. Blanda ingredienserna till såsen och servera till korvgrytan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!