Falukorv i ugn med äpple och senapscrème

En riktig klassiker, falukorv i ugn med gratinerad ost, äpple, lök och goda knapriga potatisar. Servera en klick senapscrème, gärna smaksatt med en grov skånsk senapssort.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g falukorv - mager (15 %)
  • 2 röda äpplen
  • 750 g potatis
  • 2 rödlökar
  • 75 g ost (17%) - lagrad
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk sötstark senap
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär korven i skivor. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Skala och skär potatisen i bitar. Skala och skär löken i ringar. Riv osten.

  2. Varva korv, lök och äpple på en plåt med bakplåtspapper. Strö på ost. Lägg potatisen bredvid korven. Krydda med rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Blanda yoghurten med senap. Krydda med 1 krm salt.

  4. Servera korven med potatis, senapscrème och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Stylist: Petra Lindstrand

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!