Faluhöjdare med äppelsky och tranbärsbulgur

Torkade tranbär finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker eller saluhallar. Använd halverade träspett till korven.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 550 g falukorv - må gott
  • 3 äpplen - små
  • 3 msk smör
  • 7 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 0,5 dl konc äppeljuice
  • 4 rosmarin - färsk kvistar
  • 3 dl bulgur
  • 1 dl tranbär - torkade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär korven i tjocka skivor. Kärna ur och skiva äpplena. Varva korv och äppelskivor, stick i ett träspett i varje ”höjdare”.

  2. Smörj en ugnssäker form med ca 1/3 av smöret. Ställ falukorvshöjdarna i formen. Rör ihop 1/6 av vattet med hälften av kalvfonden och äppeljuice, skeda blandningen över korven. Lägg några kvistar färsk rosmarin runt korven. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Ös gärna korven några gånger.

  3. Koka upp resten av vatten med resterande kalvfond. Tillsätt bulgur och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör i torkade tranbär och resterande smör. Rör om. Stick eventuellt i små ”rosmarinträd” i varje falukorvshöjdare före servering, det ser kul ut. Ca 540 kcal per portion: 20 g fett • 22 g protein • 68 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!