Fajitas - enkelt och gott recept med kyckling

Recept på fajitas med kycklingspett. Välj gärna lårkött, som smakar saftigt och mört även om det ligger några minuter för länge på grillen. Fajitakryddan räcker till minst två middagar.
Foto: Per Ranung / Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé - eller kycklinglårfilé
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja

Fajitakrydda

  • 1 msk paprikapulver - rökt
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk salt
  • 1 msk spiskummin - mald
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 1 grön jalapeñochili
  • 0,5 rödlök
  • 4 kvistar koriander
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 krm salt

Limecrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lime
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 4 tortillabröd

Gör så här

  1. Fajitakrydda: Blanda alla ingredienser.

  2. Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i bitar. Blanda bitarna väl med 2 msk fajitakrydda. Varva kyckling, paprika och lök på spett.

  3. Salsa: Skär tomater i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Hacka koriandern. Blanda med limesaft och krydda med salt.

  4. Limecrème: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda crème fraichen med limeskal och salt.

  5. Pensla spetten med olja. Grilla spetten över kolen. Ta dem åt sidan när de har fått färg. Fortsätt grilla indirekt tills kycklingen är genomstekt, ca 15 min.

  6. Servera i tortillabröd med salsa och limecrème.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!