Exotisk pannacotta med passionsfrukt

Den perfekta desserten – len, söt och syrlig på samma gång.
Åsa Swanberg
Exotisk pannacotta med passionsfrukt
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 passionsfrukt
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kardemummakärnor - hela, stötta

Topping

  • 1 dl mango - i bitar
  • 2 dl melon - i bitar
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Halvera passionsfrukten och gröp ut fruktköttet. Lägg det i en kastrull tillsammans med grädde, socker, vaniljsocker och kardemumma. Låt koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt gräddblandningen svalna ca 30 min.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  3. Sila gräddblandningen och låt den koka upp. Ta upp gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen. Rör om tills de smält. Fördela pannacottan i glas och låt stå i kylen ca 3 timmar.

  4. Fördela mango- och melonbitarna i glasen och toppa med urskrapad passionsfrukt. Servera.

Vad tyckte du om receptet?