Evas grillsalsa

Salsan passar till det mesta i grillväg,t ex karrékotletter och ugnsgrillad färskpotatis.
Eva Sjöman
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 persikor
  • 6 tomater - marinerade soltorkade
  • 1 gul lök - liten
  • 3 msk basilika - hackad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk rårössocker
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Doppa persikorna hastigt i kokande vatten och dra av skalet. Kärna ur och skär persikorna i små bitar.

  2. Strimla tomaterna. Skala och skär löken i halvmånar. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt ca 1 timme före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!