Eton mess med ugnsbakad rabarber, vit choklad och kokosfras

Eton mess med ugnsbakad rabarber, vit choklad och kokosfras är engelsmännens variant på vår marängsviss. Den vita chokladen förvandlas till ett krisp tillsammans med kokosen som blir sockerfrasig.  Servera gärna glass till också.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g rabarber - gärna röd späd
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 dl kokoschips - naturella
  • 1 msk florsocker
  • 100 g choklad - vit

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 12 maränger - små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa rabarbern och skär den i ca 5 cm långa bitar. Stöt kardemumman i mortel. Lägg rabarbern i en ugnssäker form och strö över kardemumma och socker. Tillaga rabarbern mitt i ugnen ca 10 min tills den mjuknat. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 175°.

  2. Riv chokladen grovt på rivjärn och fördela den jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills den fått gyllenbrun färg. Låt kallna. Krossa chokladen med baksidan av en gaffel till ett smul.

  3. Rosta kokoschipsen med florsocker i en stekpanna på medelvärme tills de är krispiga och har fin färg.

  4. Vispa grädden. Grovkrossa marängerna.

  5. Varva grädde, maränger, rabarber, choklad och kokos i portionsskålar. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!