Entrecôte med rödbetor i vinsås

Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 rödbetor - färska
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör
  • 4 entrecôte - skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås

  • 2 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör - kallt

Tillbehör

  • potatis - kokt eller ugnsstekt

Gör så här

  1. Skala och klyfta rödbetorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Skär purjolökarna i ca 4 cm långa bitar. Finhacka därefter en bit till såsen.

  3. Fräs de stora purjolöksbitarna mjuka i lite smör i en stekpanna på svag värme.

  4. Sås: Fräs den finhackade purjolöken mjuk i lite smör i en kastrull. Häll på rödvin, vatten och fond. Smaksätt med peppar. Sjud på svag värme utan lock ca 5 minuter. Vispa i smöret.

  5. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i lite smör i en stekpanna. Häll över såsen och låt allt koka ca 2 minuter. Servera köttet med sås, rödbetor och purjolök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!