Enrisrökt abborre

Sommarsmak i kvadrat!

Enrisrökt aborre

  • 4 abborrar - (à 400 g)
  • 1 fänkålsstånd - litet (ca 100 g)
  • 0,5 citron
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 4 kvistar enris

Tillbehör

  • smör
  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Ta ur och flå abborren. Skär eventuellt bort huvud och stjärt. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Fyll buken på abborrarna med fänkål och citronklyftor. Bred smör på fiskarna och strö över salt.

  2. Se till att ha ordentligt med glöd i grillen. Sätt gallret så högt det går. Lägg enris på gallret och lägg abborren på enriset. Sätt lock på grillen och rök ca 5 min.

  3. Ta bort enriset och grilla abborrarna under lock tills de är genomgrillade, 52 grader innertemperatur. Beräkna ca 10 min.

  4. Servera abborrarna med en klick smör och nykokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!