Enklaste körsbärsglassen

Enklaste körsbärsglassen passar också bra att göra av bigarråer.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk - sötad (397 ml)
  • 1 tsk vaniljpulver

Körsbärskompott

  • 300 g körsbär - eller 225 g frysta körsbär, tinade
  • 0,5 dl rårössocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 3 msk Amaretto (mandellikör) - mandellikör
  • 1 krm bittermandelarom
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Chokladrån

  • 0,5 dl pekannötter
  • 200 g mörk choklad - mörk
  • 6 våffelrån

Gör så här

  1. Kompott: Kärna ur de  färska körsbären. Lägg dem med sockret i en -kastrull och småkoka ca 5 min. Mosa sönder körsbären med en visp eller liknande. Rör i citronsaft, likör och bittermandelarom. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner under kokning. Låt kallna.

  2. Vispa grädde och kondenserad mjölk till mjuka toppar med elvisp. Lägg i en frysbar form. Vänd försiktigt i kompotten och swirla runt. Frys ca 8 timmar.

  3. Finhacka nötterna. Finhacka chokladen. Smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Doppa den övre delen av rånen i chokladen. Låt rinna av lite och strö över nötter. Låt rånen torka ställda i en skål med strösocker.

  4. Låt glassen tina i rumstemperatur ca 30 min och fyll rånen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!