Enkla västerbottens- och valnötsbröd

Recept på enkla västerbottens- och valnötsbröd. Lättbakade bakpulverbröd. Förbered gärna degen dagen före.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 50 g västerbottensost
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 75 g valnötter
  • 2 dl yoghurt - turkisk

Pensling

  • vatten

Garnering

  • 0,5 dl havregryn

Gör så här

  1. Riv osten. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och blanda tills det är finfördelat. Tillsätt ost och valnötter.

  2. Blanda ner yoghurten och rör till en smidig och lätt kladdig deg. Låt den stå i kylen ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen till en ca 2 cm tjock platta och skär den till 12 små bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla bröden med vatten och strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!