Enkel vaniljsås - till efterrätter och desserter

Ett enkelt recept på vaniljsås som passar perfekt till efterrätter och desserter.
Allt om Mat
Enkel vaniljsås
Enkel vaniljsås

Vaniljsås

  • 1 - 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4 dl mjölk - och eventuellt grädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull.

  2. Sjud tills såsen tjocknat. Vispa hela tiden livligt så att såsen inte kommer i kokning, för då stelnar ägget och såsen skär sig.

  3. Häll upp och vispa då och då tills såsen svalnat och tillsätt vaniljsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!