Enkel tårta på rulltårta med hallon och blåbär

Det är festligt att göra en tårta av rulltårtan skuren i skivor och garnera med vispad grädde och färska bär.

Lena Söderström
Enkel tårta på rulltårta med hallon och blåbär
Rulltårtstårta Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker - till smeten + ca 4-5 msk till garneringen
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3 dl lemon curd - eller fast hallonsylt

Till garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask blåbär
  • 1 ask hallon
  • små myntakvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda mjöl och bakpulver.

  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda i vattnet. Vänd ner mjölet.

  4. Bred ut smeten över papperet till ett jämnt lager till en fyrkant, cirka 28x35 cm. Grädda mitt i ugnen cirka 5 min. Strö över lite strösocker och stjälp upp kakan på ett ark bakplåtspapper, dra av papperet som kakan gräddats på.

  5. Bred curd eller sylt över kakan och rulla ihop från långsidan. Slå in rulltårtan i bakplåtspapper och låt kallna.

  6. Skär rulltårtan i 10-12 skivor och lägg upp dem på ett tårtfat. Garnera med vispad grädde, bär och myntakvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök