Enkel rödspätta med bönsallad

En underbart god fiskrätt som dessutom är smart för att alla ingredienser, även de till salladen, kan köpas hem långt i förväg. Riv parmesanost själv från en hel bit – det blir mycket godare än med färdigriven. Bönorna till salladen kan varieras med andra sorter om man vill men det är fint att ha olika färger.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 rödspättafilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 burk peperoni & olive - Zeta
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc fiskfond
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl parmesan - nyriven

Bönsallad

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 msk senap
  • 2 morötter
  • 410 g cannellonibönor
  • 410 g kidneybönor
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Lägg fiskfiléerna med den vita skinnsidan uppåt och salta dem. Fördela peperoni & olivblandningen på filéerna och rulla ihop dem.

  3. Lägg filéerna i en ugnssäker form med skarven nedåt. Blanda vatten med fiskfond och häll över. Salta, peppra och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills osten fått fin färg.

  4. Bönsallad: Vispa ihop olja, vinäger, vitlök och senap. Skala och grovriv morötterna. Skölj bönorna, blanda allt i en skål. Smaka av med salt.

  5. Servera fisken med bönsalladen, grovstött potatismos och ev några dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!