Enkel rabarberkaka – recept på smarrig kaka

Recept på enkel rabarberkaka som bakas snabbt och lätt, kanske med hemodlade rabarber.

Eva Nordlinder
Enkel rabarberkaka – recept på smarrig kaka
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl rabarber - skuren i bitar

Garnering

  • pärlsocker
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Tryck ner rabarber ganska tätt. Skiva över smör på kakan med t ex en osthyvel. Strö över pärlsocker.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Fler goda rabarberkakor hittar du HÄR!