Enkel rabarberkaka – recept på smarrig kaka
Tillagning: 15 minuter
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Recept på enkel rabarberkaka som bakas snabbt och lätt, kanske med hemodlade rabarber.
Ingredienser
10
bitar
-
2
ägg
-
1,5 dl
strösocker
-
2 dl
vetemjöl
-
1 tsk
bakpulver
-
4 dl
rabarber
- skuren i bitar
Garnering
-
pärlsocker
-
20 g
smör
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
-
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Tryck ner rabarber ganska tätt. Skiva över smör på kakan med t ex en osthyvel. Strö över pärlsocker.
-
Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den serveras.