Enkel fiskgryta

Snabbaste receptet på god fiskgryta hittar du här! Lax och kummel får underbar smak av saffran, vitt vin och hummerfond.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 1 gul lök - liten
  • 1 msk rapsolja - eller olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk hummerfond - konc
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tomater
  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 400 g kummelfilé
  • 2 salladslökar

Tillbehör

  • aioli

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Ansa fänkålen och skär i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, fänkål och lök i  olja 2-3 min under omrörning, Tillsätt saffran, vatten, vin, hummerfond, salt och cayennepeppar. Låt koka under lock tills potatisbitarna känns mjuka, ca 15 min.

  2. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar och blanda ner dem i grytan. Skär fisken i 2 cm stora bitar och blanda ner dem i grytan. Stäng av värmen och låt grytan stå ca 5 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken.  Strö salladslöken över grytan och servera aioli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!