Enkel cheesecake med rädisor

Recept på lättlagad cheesecake. Sätt rädisorna i kallt vatten i minst 30 minuter så blir de extra krispiga och bladen spänstiga.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

Botten

  • 9 skivor rågbröd - kantfria, cirka 8 × 8 cm
  • 2 - 3 msk smör

Fyllning

  • 300 g cream cheese
  • 300 g getost - bredbar, utan skinn
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl valnötskärnor - finhackade

Garnering

  • 1 dl groddar
  • 1 knippa rädisor
  • citronskivor

Gör så här

  1. Bred brödskivor och kanterna med smör. Lägg ut brödskivorna på en bricka eller i långpanna med låga kanter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ihop så att det blir ett brödbotten, cirka 24 × 24 cm. Täck med plastfilm och ställ kallt i cirka 30 minuter.

  2. Vispa ihop cream cheese och getost i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda valnötterna med ostmassan.

  3. Bred ostmassan över brödbotten och släta till ytan. Täck över med plastfilm och ställ kallt över natten.

  4. Skär cheesecaken i portionsstora bitar. Garnera med groddar, delade rädisor och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!