Recept från Mitt kök
Caesarsallad - klassiskt recept
Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt. Basen i salladen är den typiska dressingen, hyvlad parmesan och romansallad. Börja med att göra dressing i detta recept, stek sedan kyckling och avsluta med smörstekta krutonger och bacon.
Ingredienser
-
2 krukor
romansallad
-
1 dl
parmesan
- färskriven
-
2 - 3
kycklingfiléer
- (valfritt)
-
1 pkt
bacon
- (valfritt)
-
svartpeppar
- nymalen
Dressing
-
1 dl
majonnäs
-
3 msk
citronsaft
- (färskpressad)
-
2
sardeller
- eller 3-4 ansjovisfiléer
-
1
vitlöksklyfta
- pressad
-
1 tsk
dijonsenap
-
0,5 tsk
worcestershiresås
-
0,5 dl
parmesan
- färskriven
Smörstekta brödkrutonger
-
4
formbröd
- gärna surdeg
-
1 msk
smör
- (till stekning)
-
3 msk
persilja
- finhackad
Gör så här
-
Dressing: Mät upp majonnäs, citronsaft, sardeller, vitlök, senap och worcestershiresås i en liten mixer och kör till en slät sås.
-
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem så de blir gyllenbruna, och genomstekta. Skär dem i bitar strax innan servering.
-
Dela baconet och knaperstek det. Ta ur det ut stekpannan och lägg på en bit hushållspapper.
-
Skiva brödbitarna, smält smöret och stek brödet. Avsluta med att vända ner finhackad persilja.
-
Blanda salladsbladen skurna i bitar med dressingen precis inför serveringen. Strö över osten och krutongerna. Peppra.