Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Caesarsallad
 - klassiskt recept

Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt. Basen i salladen är den typiska dressingen, hyvlad parmesan och romansallad. Börja med att göra dressing i detta recept, stek sedan kyckling och avsluta med smörstekta krutonger och bacon.
Mitt Kök
Caesarsallad
 - klassiskt recept
Caesarsallad
 - klassiskt recept
Caesarsallad
 - klassiskt recept
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 2 krukor romansallad
  • 1 dl parmesan - färskriven
  • 2 - 3 kycklingfiléer - (valfritt)
  • 1 pkt bacon - (valfritt)
  • svartpeppar - nymalen

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk citronsaft - (färskpressad)
  • 2 sardeller - eller 3-4 ansjovisfiléer

  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk worcestershiresås
  • 0,5 dl parmesan - färskriven

Smörstekta brödkrutonger

  • 4 formbröd - gärna surdeg
  • 1 msk smör - (till stekning)
  • 3 msk persilja - finhackad

Gör så här

  1. Dressing: Mät upp majonnäs, citronsaft, sardeller, vitlök, senap och worcestershiresås i en liten mixer och kör till en slät sås.

  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem så de blir gyllenbruna, och genomstekta. Skär dem i bitar strax innan servering.

  3. Dela baconet och knaperstek det. Ta ur det ut stekpannan och lägg på en bit hushållspapper.

  4. Skiva brödbitarna, smält smöret och stek brödet. Avsluta med att vända ner finhackad persilja.

  5. Blanda salladsbladen skurna i bitar med dressingen precis inför serveringen. Strö över osten och krutongerna. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök