Enkel bulgursallad med citron- och rosmarin-marinerad kyckling

Visst går det alldeles utmärkt att trä kycklingbitarna på spett innan de packas ner i lunchpaket. Sallad och salsa packas var för sig och blandas ihop precis före serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 kycklinglårfiléer - ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 citron
  • 1 paprika - liten röd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rosmarin - hackad

Sallad

  • 1 fänkål
  • 1 rödlök - liten
  • 0,25 krm salt
  • 5 dl bulgur - kokt

Tillbehör

  • 1 salladsdressing - eller kapris-och dijonsalsa

Gör så här

  1. Putsa och skär varje kycklinglårfilé i 4 bitar. Salta och peppra. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i små bitar. Kärna ur och skär paprikan i små bitar.

  2. Lägg kyckling, citron- och paprikabitar i en bunke. Pressa över vitlöken. Tillsätt olja. Strö över rosmarinblad. Blanda och marinera ca 10 min.

  3. Hetta upp en släpplätt-stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om 2–3 min. Tillsätt paprika- och citronmarinaden och bryn 1–2 min. Efterstek under lock ca 5 min.

  4. Ansa fänkålen. Skala löken. Finstrimla fänkål och lök i matberedare monterad med den finaste strimmelskivan. Salta grönsakerna lätt.

  5. Blanda kokt bulgur med grönsakerna. Servera salsan vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!